Join(t)Forces geeft op uitnodiging landelijk presentaties over preventie knieletsel

Knieletsel bij kinderen is een ernstig probleem dat dringend aandacht verdient.

Een knieblessure is een van de meest ingrijpende blessures die je op een sportveld kunt oplopen en helaas is er een forse toename van knieklachten te zien bij kinderen tussen de twaalf en achttien jaar. Omdat wij vastbesloten zijn knieletsel preventie in Nederland op de kaart te zetten geven wij door het hele land presentaties over dit onderwerp.

 

Onze presentaties worden altijd gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke literatuur alsook de ruime kennis en ervaring van medisch specialisten en fysiotherapeuten uit zowel binnen- als buitenland, met wie wij al jaren samenwerken. Net als onze eigen fysiotherapeuten zien zij het belang van preventie en zetten zij zich gepassioneerd in voor het verspreiden van kennis en vaardigheden.

Programma

Join(t)Forces geeft invulling aan de totale ‘zorg’ op en rondom het sportveld. Het vergemakkelijkt de logistiek rondom blessures en preventieve maatregelen, en is eenvoudig toegankelijk. Hierdoor zijn meer kinderen in beweging, nu en in de toekomst.

Inhoud presentatie

Er wordt dieper ingegaan op de bewustwording en aanpak van knieletsel preventie en uitgebreid stilgestaan bij de oorzaken en gevolgen van knieletsel.

 

We kijken ook naar de mogelijkheden en resultaten van zowel algemene als individuele preventieve interventie behandeling.

 

Algemene interventie behandeling richt zich op de groep, een voorbeeld hiervan is een warming-up. Een voorbeeld van individuele preventieve interventie is een persoonlijke blessurescreening.