Programma

Join(t)Forces geeft invulling aan de totale ‘zorg’ op en rondom het sportveld. Het vergemakkelijkt de logistiek rondom blessures en preventieve maatregelen, en is eenvoudig toegankelijk. Hierdoor zijn meer kinderen in beweging, nu en in de toekomst.

 

Join(t)Forces voor de (sport)fysiotherapie praktijk en de sportverenging: 

  • blessurepreventie is een van de belangrijkste pijlers van Join(t)Forces, het eerste ‘evidence based’ programma dat bestaat uit een warming-up, een bewezen testprogramma met bijbehorende specifieke software voor in de fysiotherapiepraktijk en ondersteunende app voor op het sportveld.

    Fysiotherapiepraktijken kunnen betrokkenen en geïnteresseerden op- en rondom het sportveld, zoals trainers, ouders en sporters, eenvoudig informeren dankzij de uitgebreide informatie en de kant-en-klare presentaties in de app.
  • het sportzorg managementsysteem maakt de logistiek rondom blessures binnen de sportvereniging toegankelijk en transparant. Bijvoorbeeld door het delen van algemene gegevens zoals het adres en telefoonnummer van de verenging, maar ook via informatie over het aanspreekpunt voor sportzorg, de locatie van de EHBO-koffer en A.E.D, gegevens over ambulance en nabijgelegen ziekenhuizen, informatie over het sportspreekuur en een overzicht van fysiotherapeuten waarmee wordt samengewerkt.

  • de Blessure Checker is een applicatie binnen de Join(t)Forces app die eenvoudig maar doeltreffend advies geeft in het geval dat sporters toch een blessure oplopen.

    Na het beantwoorden van vijf vragen volgen er praktische adviezen. Men wordt bijvoorbeeld geadviseerd de blessure zelf te behandelen, medische hulp in te schakelen of contact opnemen met één van de aangesloten praktijken van de vereniging, afhankelijk van de gekozen antwoorden,

 

De belangrijkste pijlers van de methode zijn: voorkomen in plaats van genezen, en adequaat handelen bij blessures. Bij een juiste toepassing van de Join(t) Forces methode zijn de resultaten veelbelovend en wordt de kans op knieblessures met maar liefst vijftig procent verminderd. Het programma is geschikt voor alle niveaus en werkt niet alleen preventief maar verbetert ook het prestatievermogen.

 

Onze doelstelling:

'Laat kinderen veilig sporten, nu en in de toekomst!'