nieuws archief 2014

10-11-2014
Join(t)Forces workshop bij hockeyclub Leonidas
Join(t)Forces workshop bij hockeyclub Leonidas

Blessures voorkomen door juiste warming-up

 

Wist u dat

  • er bij hockey relatief veel blessures aan knieën, enkels en lies voorkomen?
  • de kans op dit soort blessures bij meisjes 5 keer zo hoog is als bij jongens?
  • de piek in blessuregevoeligheid tussen de leeftijd van 12 en 18 jaar valt?
  • je na een zware knieblessure altijd last blijft houden, ondanks een goede revalidatie? zo’n blessure geeft dus op latere leeftijd veel last.
  • je door de juiste warming-up vóór de hockeytraining en vóór de wedstrijd, de kans op blessures met 50% tot 70% kunt verminderen?

 

Het programma Join(t) Forces is speciaal ontwikkeld ter voorkoming van dit soort blessures. Het heeft zijn waarde in de afgelopen 10-15 jaar al bewezen in de Verenigde Staten en Noorwegen. Naast blessurevermindering geeft deze warming up ook een enorme verbetering van het prestatievermogen in sport.

 

Afgelopen dinsdag hebben Joris Buijtendijk en Martin Baan van Spomed uitgelegd aan trainers en coaches van de jeugdelftallen hoe deze warming-up er uit moet zien. Allereerst werd ingegaan op het ontstaan van met name knieblessures, waarbij de foto van Join(t) Forces ambassadrice Naomi van As heel duidelijk aangaf hoe het mis kan gaan. Vervolgens werd in de zaalhockeyhal een demonstratie gegeven van de warming-up, met hulp van een aantal jeugdspelers van Leonidas.

 

Vorig jaar is bij veel teams deze warming-up al geïntroduceerd, en dit jaar willen we bereiken dat alle jeugdteams er mee aan de slag gaan, zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden. Daarmee moet het aantal (knie)blessures significant verminderen.

De warming-up voorbeelden zijn voor alle trainers beschikbaar via de HYE-app, en ze zijn toegestuurd aan alle coaches.

 

Veel meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de speciaal hiervoor ingerichte website:

www.jforces.nl

 

Maar zie ook:

www.spomed.nl

 

Alexander van der Klauw

05-11-2014
JF naar Birmingham
JF naar Birmingham

Zondag 3 november jl vertrok de Nederlandse delegatie van JF naar Birmingham.

Hier hadden zij een ontmoeting met prof Timothy Hewett.

 

Er werd gesproken over de voortgang van het JF project en waar mogelijk, binnen de mogelijkheden van de delegatie, het project verder ondersteund kan worden.

10-10-2014
Interview JF in hockeykrant Rotterdam
Interview JF in hockeykrant Rotterdam

Interview Join(t)Forces met Dr.T.Patt en Joris Buijtendijk in de Hockeykrant Rotterdam.

Lees hier het interview.

06-10-2014
Join(t)forces urgently needed in the UK!!
Join(t)forces urgently needed in the UK!!

6 October 2014 Last updated at 13:58 GMT


Women's football: Why are there so many knee injuries?

By Alistair Magowan BBC Sport


Last month, England international Rachel Unitt ruptured an anterior cruciate ligament in her knee for the second time in 16 months.

Another long lay-off could signal the end of a career for the 32-year-old who has earned 102 caps for her country.

More worryingly, she is the fourth Notts County player to suffer the injury this season and the ninth player to be injured in this manner during 2014 in the Women's Super League (WSL) top division.

On the face of it, their plight could be viewed as bad luck. But is there more to it than that?


Crucial cruciates - ACL injuries in the WSL this season

Rachel Unitt, Ellen White, Sophie Bradley, Anna Green (all Notts County)

Lucy Staniforth, Nicole Rolser (both Liverpool)

Danielle Lea (Manchester City)

Chantelle Boye-Hlorkah (Everton)

Alex Windell (Bristol Academy)


23-09-2014
Knieklachten bij VitamineR Radio Rijnmond

Onze knieeen hebben het soms zwaar te verduren: valpartijen, sportblessures en slijtage zorgen voor pijn en bewegingsbeperkingen die behoorlijk invloed hebben op je dagelijkse leven. Bij VitamineR twee kniespecialisten van Kliniek Orthopedium: Dr. Thomas Patt en Dr. Marcel Driessen. Zij weten alles over hele en halve knieproheses, meniscusklachten, kruisbanden, knieschijven, slijtage en wat er nog meer mis kan zijn met je knieeen. En natuurlijk hoor je welke klachten wel en welke niet te verhelpen zijn en hoe dat gaat. Luister hier naar het programma: vitaminer_23_09_14.mp3

22-09-2014
Voordracht JF bij ZWOT
Voordracht JF bij ZWOT

In het voorjaar van 1994 werd het ZWOT (Zuid-West nederland Overleg Traumachirurgie) opgericht door Han Boxma, Bernard Jansen en Hens ten Thije. Het doel was de in traumatologie geïnteresseerde chirurgen en orthopedisch chirurgen op reguliere basis bij elkaar te laten komen om casuïstiek te bespreken. Het werd een succes en nu, na al die jaren, is het ZWOT een nationaal begrip en ligt het verankerd in de regio in goede samenwerking met het Traumacentrum.

17-07-2014
Join(t)Forces sluit 4 contracten

De afgelopen week hebben verschillende sportverenigingen met Joint(t)Forces een contract afgesloten voor 3 jaar. HC Pijnacker, DSV Concordia, Ringpass en hockeyclub Hudito te Delft starten in het nieuwe seizoen 2014-2015 te met het JF warming-up programma. Het komende seizoen worden de trainers en coaches opgeleid door de fysiotherapeuten van Fysioplein om de specifieke warming-up van Join(t)Forces te geven aan de verschillende jeugdteams.

31-05-2014
WK congres
WK congres

How to avoid knee injuries, 31-5-2014

Dr. Thomas Patt (orthopedisch chirurg) en Joris Buijtendijk (fysiotherapeut)

Wij presenteren een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van knie-/voorste kruisband blessures bij kinderen van 12 tot 18 jaar. Hierdoor neemt de kans op een dergelijk ernstige blessure met 50 tot 70% af. Maar ook mannelijke en vrouwelijke sporters zullen aantoonbaar beter in hun sport presteren. 

We zullen internationale studies presenteren en duidelijk het concept van het preventie programma, dat door Prof. Hewett ontwikkeld is, uitleggen.

20-05-2014
Nomogram gedigitaliseerd
Nomogram gedigitaliseerd

Het nomogram waarmee wij een risicoanalyse maken op het verkrijgen van knieletsel is gedigitaliseerd. Hierdoor kunnen wij efficiënter testen en meten. Daarnaast is het nu mogelijk om data te verzamelen om de preventie verder te verbeteren en voor verdere wetenschappelijke doeleinden. Met medewerking en toestemming van G. Myer PhD.

25-04-2014
Deelnemende verenigingen breiden uit
Deelnemende verenigingen breiden uit